Sváteční oříškový dort

27. září 2012 v 5:58 | Ajul@
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 40 minut
Přísady:
Na těsto:
4 vejce, 150 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 120 g hladké mouky, 1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker, 130 g mletých lískových ořechů, 50 g nastrouhané čokolády na vaření
Na náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 zarovnané PL moučkového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 200 ml smetanového whisky likéru (např. Baileys),1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 100 ml vlažné vody
Na posypání a ozdobení: 70 g mletých lískových ořechů, 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme: dortovou formu (průměr 26 cm), potravinářskou fólii, formičky na vykrajování


Příprava:
1. Na těsto ušleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku smícháme s kypřicím práškem a společně s ořechy a nastrouhanou čokoládou zlehka vmícháme do vaječné hmoty.
2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 40 minut
3. Na přípravu náplně vyšleháme smetanu, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Zlehka ručně vmícháme likér. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi.
4. Vychladlý korpus dvakrát podélně rozřízneme a potřeme 2/3 náplně. Zbylou náplní potřeme povrch a okraje dortu a posypeme ořechy. Uložíme na 3 hodiny do chladničky.
5. Polevu připravíme podle návodu na obale, jednou polovinou dort pocákáme. Zbytek polevy nalijeme do vykrajovacích formiček postavených na fólii. Po zatuhnutí odstraníme formičky a dort ozdobíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 blom | Web | 28. září 2012 v 6:39 | Reagovat

Taky jsem dělala :-D je super

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama